Activiteiten

Locatie

Dammen op de Dam vindt plaats op een iconische locatie in het centrum van Rotterdam: op het stadspodium tegenover de Grote Kerk.

Stadspodium
Grotekerkplein 1
3011 GC Rotterdam

Dammen op de Dam bestaat uit twee activiteiten:

Sneldamtoernooi

Een sneldamtoernooi van 8 rondes met een speeltempo van 10 minuten  + 5 seconden per zet.

Er wordt gespeeld in één groep met twee ratingcategorieën:
Categorie A: rating boven 1150
Categorie B: rating tot en met 1150
We gebruiken de KNDB-rating op 1 juli 2021.

Per ratingcategorie zijn er geldprijzen voor de top-3. De hoogte van de prijzen hangt af van het aantal deelnemers.

Deelnemerslijst: zie Toernooibase

U kunt zich tussen 10:00 en 10:45 aanmelden bij de organisatie. De eerste ronde begint om 11:00. Na de vierde ronde, rond 13:40, is er een half uur pauze. Haal wat lekkers bij een van de vele horecagelegenheden in de buurt of neem uw eigen lunch mee. De prijsuitreiking is rond 17:00.

Simultaan

Internationaal Grootmeester en meervoudig deelnemer aan het Wereldkampioenschap Dammen Eduard Autar geeft een demonstratie door, afwisselend met een mystery guest, tegen meerdere tegenstanders tegelijkertijd te spelen.

Er zijn twee sessies van elk 2.5 uur waaraan u mee kunt doen. Deze beginnen om 11:00 en 14:30. Voor elke sessie geldt een maximum van 10 deelnemers.

Daarnaast zijn er borden en schijven beschikbaar om recreatief te dammen. Tegen elkaar of tegen enthousiaste voorbijgangers.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor het sneldamtoernooi óf één simultaan via het inschrijfformulier. Het inschrijfgeld voor beiden bedraagt 10 euro per persoon. Bij het inschrijfgeld zijn twee consumptiebonnen voor thee of koffie inbegrepen.